Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.09.2023

В Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу, – Тарас Висоцький

Перспективи України на світовому ринку свинини, стан розвитку свинарства та м’ясної галузі, фінансування сектору та роль держави в цих процесах обговорили учасники бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2023», що відбувся в Києві.

Захід організовано асоціацією «М’ясна галузь», Центром підвищення ефективності в тваринництві та Agro Marketing Agency за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Участь у заході взяли перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький, представники державного сектору, профільних асоціацій, громадських об’єднань. На заході також відбулася презентація моделі заміщення експорту зернових на експорт м’яса та мʼясних продуктів з доданою вартістю.

У вітальному слові перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький зазначив, що в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. Темпи зростання поголів’я тварин цього року має позитивну динаміку. З початку року поголів’я великої рогатої худоби зросло  – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.

При цьому, наголосив він, головні завдання галузі – виробництво продукції з доданою вартістю і експорт м’яса та продуктів переробки.

«Для будь-якої галузі ключовим мотивуючим фактором розвитку є зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість склала 617,1 млн доларів США.  При цьому імпортувати  ми стали значно менше – на 35,2%, що становить 116,6 млн доларів», – зазначив Тарас Висоцький.

Перший заступник також наголосив, що Мінагрополітики підтримує заходи, спрямовані на комплексний підхід до взаємодії різних галузей АПК з метою їх економічного розвитку та забезпечення продовольчої безпеки.

«Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку в середині країни», – підкреслив Тарас Висоцький.

minagro.gov.ua