Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.09.2023

В Україні з’явиться екологічний податок на захоронення відходів видобувної промисловості

В Україні запровадять екологічний податок за захоронення та розміщення відходів видобувної промисловості. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Згідно з повідомленням, Закон “Про управління відходами”, який набрав чинності 9 липня 2023 року, запустив реформу та оновив термінологію, принципи та підходи до управління відходами, привівши їх у відповідність до рамкової Директиви ЄС.

“На черзі внесення змін до Податкового кодексу України – щоб привести його у відповідність до рамкового закону. Відтак Міндовкілля ініціювало внутрішньоурядові обговорення концепції реформування податкового законодавства у сфері управління відходами. Вже проведено робочу зустріч з представниками Мінфіну та Державної податкової служби України. На ній обговорено пропозиції змін до Податкового кодексу України щодо екологічного податку, який справляється за захоронення відходів”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після попереднього узгодження концепції відповідний проєкт закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо екологічного податку, що справляється за захоронення відходів та розміщення відходів видобувної промисловості” буде опублікований для громадського обговорення.

“Важливими цілями реформи управління відходами є скорочення обсягів захоронення відходів, перехід до розумного споживання, роздільного збору відходів, рециклінгу і у такий спосіб – зменшення негативного впливу відходів на довкілля та людей. Один з ключових інструментів, запропонованих Міндовкілля – ставки податків на захоронення та розміщення відходів мають формуватися так, аби стимулювати зменшення прямого захоронення несортованих відходів чи необроблених біовідходів і навпаки – заохочувати до збільшення обсягів сортування та рециклінгу”, – йдеться в повідомленні.

 

minprom.ua