Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.07.2021

В Україні запрацював безкоштовний Viber-бот LandInvest для перевірки пайових ділянок у держреєстрах

В Україні почала працювати онлайн-платформа LandInvest і однойменний Viber-бот, за допомогою якого землевласники можуть оперативно і безкоштовно перевірити, чи зареєстрований їх пай в держреєстрах.

Відповідно до законодавства, земельна ділянка повинна бути зареєстрована в Державному земельному кадастрі та внесена до Реєстру речових прав на нерухоме майно. За словами заступника міністра юстиції Ольги Оніщук, присвоєння кадастрового номера та внесення даних до реєстру – головне підтвердження права власності та умова для будь-яких юридичних операцій із землею. Без них власники паїв вразливі перед рейдерами і шахраями, а також не зможуть виставити ділянку на продаж.

Щоб особисто отримати виписки, доведеться пройти тривалу процедуру, включаючи отримання електронного цифрового підпису, а також заплатити держмито і комісію банку. Viber-бот LandInvest дозволяє зробити це безкоштовно і в кілька кліків. Бот перевірить реєстрацію паю в реєстрах і підкаже алгоритм дій, якщо ділянки в них не виявиться. Скористатися Viber-ботом можна за посиланням.

У Міністерстві юстиції запевняють: вносячи дані про ділянку в держреєстри, землевласники можуть бути впевнені в захисті інформації. Відомство повністю убезпечило бази даних від кібератак. “Протягом 5 місяців 2021 року ми не зафіксували жодного повідомлення про несанкціоноване втручання в держреєстри. Це серйозний і важливий крок. Минулорічна статистика говорить: близько 40% скарг, які надходили до Міністерства юстиції на незаконні реєстраційні дії, були пов’язані з несанкціонованим доступом до держреєстрів”, – повідомила заступник міністра юстиції Ольга Оніщук на форумі “Україна 30. Земля”.

Вона також нагадала, що Мін’юст провів “генеральне прибирання” в рядах держреєстраторів і нотаріусів.

 

www.unian.ua