Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.01.2024

В Україні запрацював новий механізм імпорту добрив

На цьому тижні запрацював новий механізм імпорту добрив, розроблений Міністерством аграрної політики, Державною митною службою та українськими правоохоронними органами.

Про це під час «Зернового клубу УЗА» розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

За його словами, в Україні перевіряють походження добрив з метою уникнення потрапляння поживних речовин виробництва рф та білорусі на український ринок. Щоб пришвидшити цей процес, було введено градацію добрив.

«В першу чергу, потрібно відкинути добрива, які теоретично не можуть бути російськими – маються на увазі ті речовини, які ніколи не вироблялися й не виробляються у рф. Друга категорія: де ризик російського походження добрив дуже невеликий. Третя – де ризик більш суттєвий. Ця категорія підпадає під увагу правоохоронних органів. Тому разом з ринком ми виділили «зелену», «жовту» та «червону» зони», – зазначив Микола Сольський.

За його словами, такі списки були передані Державній митній службі й там погодилися із запропонованою градацією.

«Якщо є підтверджуючі документ і контракт від прямого виробника не з росії, такі добрива не є об’єктом перевірки. Ще один важливий момент, які підтвердила Держмитслужба й відповідні органи: ми відходимо від тотальних лабораторних й переходимо до документальних перевірок», – уточнив Микола Сольський.

Міністр уточнив, що новий підхід до перевірки походження добрив працює перший тиджень й усі правоохоронні та митні органи зорієнтовані на нові правила.

 

agrotimes.ua