Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.12.2020

В Україні запустили Єдиний експортний вебпортал

В Україні запустили Єдиний експортний веб-портал.

Про це повідомляє Укрінформ, пише ШоТам.

Веб-портал вже працює у тестовому режимі за посиланням – https://export.gov.ua.

Тепер це єдина платформа, що консолідує та об’єднує всю наявну інформацію для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті.

Яка мета проєкту?

Зазначається, що мета запуску порталу — підвищення рівня національного експорту, надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки, а також іноземним компаніям, що зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України і налагодженні партнерських відносин.

Яка інформація доступна?

Під час презентації директор Офісу з просування експорту України Тетяна Міськова повідомила, що на порталі доступна інформація, яка стосується зон вільної торгівлі, представлені різноманітні дослідження закордонних ринків та зібрані всі електронні сервіси, які надає офіс.

Також зібрані різноманітні посібники, відповіді на розповсюджені питання, інформація про країни та ринки, торговельні місії, виставки, тендерні можливості та запити від міжнародних компаній.

На порталі розміщена інтерактивна мапа, яка має 250 контактів українських та закордонних організацій з розвитку торгівлі і торговельних електронних майданчиків.

Обіцяють, що наступного року на порталі з’явиться більше інформації для імпортерів, маркетплейс для українських товарів і послуг, та послуги для пошуку торговельних партнерів в Україні.

Нагадаємо, Запорізький автомобілебудівний завод успішно завершив випробування й отримав схвалення типу ЄС для автобуса А10.