Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.05.2018

ВР прийняла в першому читанні закон про протидію аграрному рейдерству

Верховна Рада України в першому читанні прийняла за основу законопроект про вдосконалення правил використання масивів земель сільськогосподарського призначення з метою запобігання рейдерству та стимулювання зрошення. Про це повідомляє УНІАН.

За ухвалення відповідного законопроекту №6049-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, вдосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» в першому читанні проголосував 251 народний депутат.

Представляючи законопроект, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко зазначив, що цей законопроект дасть змогу створити ефективний механізм використання масивів сільськогосподарських земель.

«Пропонується створити ефективний механізм використання масивів земель сільськогосподарського призначення з метою запобігання рейдерству та стимулювання зрошення, визначити правовий статус земель під польовими дорогами, виключити можливість зміни площі земельних ділянок при проведенні інвентаризації масивів і закріпити правило, за яким умови договору суборенди, який укладається при обміні правами користування земельними ділянками, мають бути не гіршими, ніж умови договору оренди», – повідомив Бакуменко.

Джерело: unian.ua