Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.03.2022

Всі чотири АЕС України продовжують стабільно працювати – Енергоатом

В Україні станом на 9:30 14 березня продовжують стабільно працювати всі діючі атомні електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Станом на 09:30 14 березня 2022 року діючі атомні електростанції України продовжують стабільно працювати. Поточна потужність всіх чотирьох українських АЕС забезпечує необхідні обсяги виробництва електроенергії для потреб країни», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що радіаційний, протипожежний та екологічний стан на атомних станціях і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Згідно з повідомленням, в умовах російської агресії основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем.

Водночас, Запорізька АЕС та місто Енергодар вже 10 діб перебувають під контролем російських військових формувань. Станом на ранок 14 березня на території станції перебуває 50 одиниць техніки ворога, близько 400 російських військових. Крім того, на ериторії станції розміщено багато вибухівки та зброї.

В Енергоатомі зауважили, що зараз усі 6 енергоблоків Запорізької АЕС контролюються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. За даними компанії, формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників. Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, що негативно впливає на роботу і ставить під загрозу ядерну та радіаційну безпеку.

Крім того, через фактичну блокаду Енергодару продовжуються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності.

Як повідомлялося, ЗАЕС перебуває під контролем російських загарбників із 4 березня. Чорнобильську АЕС окупанти захопили 24 лютого.