Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.03.2021

Вугільні регіони очікують на поступову трансформацію

Вугільні регіони України очікують на поступову та поетапну трансформацію – вже створена постійна робоча група, яка розробила необхідну програму.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, про на брифінгу в Краматорську заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, передає Укрінформ.

«Ми аналізуємо досвід країн, що вже пройшли цей шлях – Велика Британія, Німеччина. Ми розуміємо обсяг інвестицій, що необхідно вкласти державі. Сьогодні ми активно співпрацюємо з урядом Німеччини, використовуючи їхній досвід та напрацювання. У нас створена постійна робоча група, яка розробила програму трансформації», – сказав міністр.

Він наголосив, що трансформація вугільних регіонів є одним із пріоритетів діяльності уряду, і державна стратегія регіонального розвитку на наступні 7 років передбачає конкретні дії у цьому напрямку.

Також Чернишов зазначив, що трансформація – це питання забезпечення альтернативними робочими місцями тих професіоналів, які втрачають роботу з тих чи інших причин у результаті реорганізації вугільних підприємств. Програма передбачатиме професіональний розвиток і перекваліфікацію, створення нових робочих місць і зон динамічного економічного розвитку. Час реалізації цієї програми Україною має бути коротшим, ніж в інших країнах із таким досвідом.

Міністр підкреслив, що саме тому зараз у межах проєктів ДФРР спеціально виділяють проєкти економічного розвитку, які передбачають створення індустріальних, технологічних парків, IT-парків, промислових підприємств, які б могли створити потенціал для нових робочих місць.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко додав, що концепція трансформації підприємств, вугільного регіону в цілому передбачає м’який підхід і що не треба “плутати трансформацію з консервацією та закриттям”. За його словами, фахівці здійснять аудит кожного вугільного підприємства.

Як повідомляв Укрінформ, Донецькій області на реалізацію інфраструктурних проєктів у рамках програми «Велике будівництво» в 2021 році виділять близько 1 млрд грн.