Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.04.2024

Євросоюз погодив обмеження на імпорт української агропродукції

Країни ЄС та Європарламент в понеділок, 8 квітня, попередньо погодили жорсткіші обмеження на імпорт деяких видів сільськогосподарської продукції з України, зокрема м’ясо птиці, цукор і кукурудзу.

Про це повідомила Бельгія, яка нині головує в Європейському Союзі, передає Укрінформ з посиланням на DW.

Ця угода подовжує безмитний доступ, який Євросоюз надав українській агропродукції після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Його термін дії спливає 5 червня.

Водночас, як повідомляється, угода обмежує доступ для м’яса птиці, яєць, цукру, кукурудзи, круп і меду до середніх обсягів, які були в період з середини 2021 року до кінця 2023 року.

Зазначається, що те, що в розрахунок взято саме 2021 рік означає, що обсяги імпорту мають істотно скоротити, адже у 2021 році, який передував повномасштабному вторгненню, імпорт української агропродукції в країни ЄС був набагато нижчим через квоти й ввізні мита.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня постійні представники ЄС ухвалили продовження дії так званих автономних заходів торгівлі (торговельного безвізу) для України на наступний рік з єдиним уточненням щодо умов застосування захисних обмежень.

Недавно міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав країни Європейського Союзу не вводити обмеження у торгівлі з Україною під час війни.

 

www.ukrinform.ua