Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2021

Запуск Дії у 5 разів збільшив кількість користувачів державних послуг онлайн

Пандемія коронавірусної хвороби значно прискорила цифровізацію в Україні. Цифрові інструменти стали способом зменшення фізичних контактів людей. Зокрема, онлайн-послугами стали користуватися у 5 разів більше українців.

Про це розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30: Коронавірус: виклики та відповіді».

«Пандемія трансформувала поведінку українців, що сприяло цифровізації країни. За статистикою, бачимо значний ріст доступу до державних послуг онлайн в Україні. З 2019 до 2020 року кількість громадян, які користуються Інтернетом для взаємодії з державними органами, виросла у 4–5 разів. Це зумовлено запуском застосунку та порталу Дія, якими вже встигли скористатися більше 10 млн людей», – зазначив Михайло Федоров.

Від початку пандемії Мінцифри доєдналась до штабу боротьби з COVID-19. Головним завданням Міністерства стало впровадження нових цифрових рішень для протидії поширення коронавірусної хвороби.

Так, у квітні 2020 року Мінцифри запустило мобільний застосунок для контролю самоізоляції — Вдома. За підрахунками, понад 720 тисяч людей скористалися системою, щоб пройти період обов’язкової самоізоляції вдома, а не в обсервації.

У грудні 2020 року на порталі та у застосунку Дія з’явилася послуга з оформлення матеріальної допомоги для ФОП та найманих працівників під час пандемії. Громадяни могли оформити заявку за 5 хвилин онлайн на одноразову матеріальну допомогу від держави. Цією послугою успішно скористалися близько 480 тисяч українців.

Крім цього, Мінцифри реалізувала можливість найшвидшої реєстрації бізнесу у світі. Онлайн-послуга на порталі Дія дозволяє відкрити ФОП за 15 хвилин, а ТОВ – за 30 хвилин. Ця послуга відіграла важливу роль у формуванні довіри до державних послуг онлайн: рік тому лише 4-6% приватних підприємців відкривали бізнес онлайн, зараз це 50%. Загалом, вже близько 200 тисяч українців успішно зареєстрували ФОП чи змінили умови ведення підприємницької діяльності.

Ще один важливий напрям, який розвиває Міністерство цифрової трансформації — цифрова освіта. Щоб забезпечити справедливий доступ до онлайн-навчання для вчителів та учнів, у грудні 2020 року спільно з Міносвіти запустили Всеукраїнську школу онлайн — сучасний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів.

Ці та інші цифрові проекти є міцним фундаментом для розвитку цифрової держави в Україні. Мінцифри продовжує знищувати бюрократичні процеси та переводити державні послуги в онлайн, створюючи основу для розвитку цифрової економіки.

Відео виступу – за посиланням.

Джерело: Урядовий портал.