Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.01.2022

Затверджено Довгостроковий план державного контролю на 2022-2026 роки

5 січня наказом Мінекономіки №10 було затверджено Довгостроковий план державного контролю на 2022–2026 роки, який розроблено на виконання вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

«План є важливим документом для України, оскільки він допомагає  компетентним органам планувати впровадження заходів державного контролю відповідно до ризик-орієнтованого підходу вздовж всього харчового ланцюга «від лану – до столу», – зазначив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

Довгостроковий план державного контролю – це інструмент для:

  • фахівців Держпродспоживслужби та інших органів влади – для чіткого розуміння стратегічних цілей та пріоритетних напрямків роботи з метою досягнення цілей та розвитку системи контролю у сфері санітарних та фітосанітарних заходів на наступні 5 років;

  • операторів ринку – для кращого розуміння процесів здійснення заходів державного контролю та полегшення комунікації з міжнародними партнерами в рамках торгівлі та пошуку нових ринків збуту, оскільки відповіді на запити щодо національної системи контролю зібрані в одному документі;

  • споживачів – для підвищення рівня поінформованості щодо заходів державного контролю та демонстрації прозорості та відкритості діяльності органів державної влади.

План опубліковано на сайті Держпродспоживслужби за посиланням: https://cutt.ly/LIQVzOj.

План не встановлює жодних нових вимог чи правил, він просто надає опис структури компетентного органу, організації системи державного контролю та всіх фактичних контрольних заходів щодо харчових продуктів, кормів, здоров’я та благополуччя тварин, здоров’я рослин, що мають здійснюватися компетентними органами України на центральному та регіональному рівнях.

Держпродспоживслужба зобов’язана здійснювати моніторинг впровадження Плану та щорічно звітувати Кабінету Міністрів України відповідно до наказу Мінекономіки № 547 від 16.03.2021 року «Про затвердження форми щорічного звіту про стан виконання довгострокового та щорічного планів державного контролю», оприлюднюючи звіти на своєму вебсайті.

План разом із щорічними звітами буде використовуватися як основа для оцінки ефективності роботи системи контролю.

Довідково:

Структура та наповнення Плану ґрунтується на Рішенні Комісії 2007/363/ЄC від 21.05.2007 року, «Настановах для допомоги державам-членам у підготовці єдиного комплексного багаторічного національного плану контролю, передбаченого Регламентом про заходи офіційного контролю (ЄС) № 625/2019 від 14 грудня 2019 року».

www.me.gov.ua