Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.12.2021

ЗАЗ у 2022 році продовжить випуск автобусів та автомобілів Renault

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) продовжить випуск легкових автомобілів Group Renault у рамках підписаного договору (зокрема моделі Lada та Renault Arkana), а також автобусної техніки ZAZ. Про це заявив речник корпорації «УкрАВТО» Дмитро Скляренко, повідомив «Інтерфакс-Україна».

При цьому Дмитро Скляренко спростував раніше поширену у низці ЗМІ інформацію про те, що «АвтоВАЗ» з листопада припинив постачання машинокомплектів для складання на ЗАЗі.

«Постачання комплектів для виробництва запланованих обсягів ведуться за всіма контрактами, які були підписані з партнерами, і про жодні зупинки чи затримки не йдеться. Продукція, що випускається, сходить з конвеєра з урахуванням запланованих обсягів, а також згідно з розміщеними дистриб’юторами замовленнями на виробництво автомобілів», – зазначив Дмитро Скляренко.

Подробиць виробничої програми на 2022 рік у корпорації поки що не наводять.

Зазначимо, ЗАЗ у зв’язку з економічною недоцільністю та за відсутності держпрограм стимулювання автомобілебудування у 2018 році припинив випуск легкових автомобілів. У вересні 2020 року підприємство повідомило про початок випуску легкових автомобілів Groupe Renault для місцевого ринку.

У листопаді виробництво автотранспортних засобів в Україні знизилось на 17% порівняно з аналогічним місяцем 2020 року – до 531 од. За місяць було випущено 455 легкових автомобілів (-16,5%), 10 комерційних авто (+11,1%) та 66 автобусів (-21%). З початку року було випущено 6,8 тис. автотранспортних засобів, що на 70% більше ніж у січні-листопаді 2020 року.

 

gmk.center31