Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.11.2020

МВС продовжить залучати українські підприємства до реалізації спільних українсько-французьких проектів

26 листопада у режимі відеоконференції відбулося 8-е засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва.
У засіданні взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка, заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький та інші. Французьку сторону представили: керівник Служби з двосторонніх економічних питань та міжнародної підтримки підприємств (Генеральна дирекція казначейства Франції) Мюріель Ляку-Лябарт, голова економічного відділу Посольства Франції в Україні Жан-Жак Гійодо, голова Бюро Fininter 2 (Бюро з державного фінансування експорту) Венсан Маріне, заступник директора служби з питань міжнародної торгівлі при Управлінні європейських та міжнародних справ Міністерства екологічних перетворень та солідарності Франції Олів’є Робіне.

У ході засідання сторони підбили підсумки щодо поточного стану економічних зв’язків між двома державами та програм і проектів, які спільно реалізуються Україною та Францією, а також розглянули низку проектів та ініціатив в рамках економічного співробітництва між двома державами, які можуть бути реалізовані у найближчій перспективі.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорювали ініціативи з розвитку інфраструктури в Україні, програми з гуманітарною складовою, а також проекти, спрямовані на розвиток безпеки і обороноздатності України. На засіданні також було схвалено підписання низки документів міжурядового та міжвідомчого характеру.

Заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров наголосив, що всі спільні проекти будуть реалізовуватись лише з локалізацією і залученням до робот українських підприємств. Наприклад, як з будівництвом патрульних прикордонних катерів французькою компанією ОСЕА для прикордонників. Коли українські заводи працюють спільно з іноземними партнерами і отримують замовлення.

“Вже зараз ми маємо контракт з французькою компанією ОCEA, де прямо прописано виготовлення 5 кораблів із 20 на українському підприємстві. Після реалізації цього проекту, Україна буде розпоряджатися технологіями і зможе виготовляти кораблі з морського алюмінію на материковій частині держави. Локалізація виробництва і була ключовою вимогою при цьому контракті”, – наголосив Сергій Гончаров.

Крім того, сторони домовилися активізувати роботу у сфері договору про взаємне визнання посвідчень. Україна чекає французьких експертів, аби запустити дану процедуру.

Деталі про результати і конкретні напрацювання 8-го засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва будуть представлені після офіційного схвалення підсумкової декларації 8-го засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва і її підписання співголовами Комісії з українського та французького боку Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та Міністром економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Брюно ле Мером, що відбудеться у п’ятницю, 27 листопада.

Нагадаємо, велику міжурядову рамкову угоду між Україною та Францією щодо офіційної підтримки у посиленні системи морської охорони та безпеки кордонів було підписано 19 листопада у Парижі. Планується, що корабельний склад Державної прикордонної служби України поповниться 20 надсучасними 32-х метровими патрульними кораблями компанії ОСЕА. За умовами Угоди, додаткова комплектація катерів буде українською – маленькі швидкісні човни, які виготовляються у Харкові, зброя також буде вітчизняна.

Довідково

Змішана Українсько-французька міжурядова комісія з економічного співробітництва була створена в результаті домовленості, досягнутої під час візиту до Франції Президента України 30-31 січня 1997 року з метою активізації торговельно-економічного співробітництва між двома країнами. Раніше було проведено сім засідань Комісії. Останнє засідання Комісії відбулося 30 жовтня 2018 року у м. Київ, під співголовуванням Віце-прем`єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубка та Державного секретаря при Міністрі Європи та закордонних справ Франції Ж.- Б. Лємуана. 8-е засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва планувалося провести у березні 2020 року у м. Париж, але через епідеміологічну ситуацію його було перенесено на осінь, і зрештою було прийнято рішення про його проведення у режимі відеоконференції.

Джерело: Урядовий портал.