Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.11.2020

Прем’єр-міністр України обговорив торгово-економічні питання з Міністром промисловості та технологій Туреччини

Уході робочого візиту до Турецької Республіки 29 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанком.

У зустрічі також взяли участь Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський, Міністр інфраструктури Владислав Криклій та інші представники Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна й Туреччина мають великий потенціал у сфері торговельного співробітництва: «Впевнений, що з підписанням Угоди про вільну торгівлю між нашими країнами, ми подвоїмо цей потенціал з 5 млрд доларів щорічного обороту сьогодні до 10 млрд доларів, які можна досягнути разом», — сказав він.

Денис Шмигаль запропонував Мустафі Варанку відновити регулярні засідання Спільної українсько-турецької групи з координації стратегічного співробітництва у сфері ОПК. За словами очільника Уряду України, це дасть можливість ефективно імплементувати домовленості, досягнуті на рівні президентів України й Турецької Республіки.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Україна зацікавлена у співпраці з Туреччиною у торгово-економічній та науково-технічній сфері.

Зі свого боку Міністр промисловості та технологій Турецької Республіки відзначив інвестиційний та ресурсний потенціал України. Мустафа Варанк підкреслив, що Угода України з ЄС відкриває нові можливості для української продукції на європейських ринках.

Джерело: Урядовий портал.