Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.03.2023

У США розглядають постачання LNG в Україну

Компанія Sustainable Solutions з Техасу анонсувала два проєкти з постачання в Україну скрапленого природного газу.

Про це кореспонденту «Європейської правди» розповів генеральний директор компанії Еміль Пенья.

З його слів, наразі компанія вже уклала угоду про оренду плавучого терміналу із прийому продукту, який планується розташувати біля узбережжя Естонії.

«У нас є два танкери для перевезення скрапленого природного газу, які будуть обслуговувати цей термінал. Ми готові запустити цей проєкт вже до жовтня. При цьому частину газу вже готова викупити Естонія, ще частину – Латвія. Однак більшу частину ми готові запропонувати Україні», — заявив він.

За словами Пеньї, вже наступного тижня до Х’юстона прибуде  керівництво «Нафтогазу» для ведення відповідних перемовин.

Другий проєкт може бути запущено набагато раніше – протягом найближчих місяців. Він пропонує постачання скрапленого природного газу спеціальними вантажними автомобілями, оснащеними пристроями для його регазифікації.

«Такі перевезення досить поширені у США, хоча у Європі, наскільки відомо, ці послуги надає лише одна компанія. Наразі ми готові орендувати 10 таких машин, проте в майбутньому їхню кількість може бути збільшено», — розповідає Пенья.

З його слів, компанія планує найближчим часом розпочати стажування у Польщі водіїв для роботи на пристроях із газифікації. Одночасно компанія планує отримати всі необхідні дозволи в ЄС і в Україні.

«Звичайно, це не розв’яже всіх проблем України з газом. Однак це дасть змогу диверсифікувати постачання газу, підвищивши енергетичну безпеку України», — резюмує Пенья.

 

enkorr.ua