Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Posted 05.08.2021

(Укр) Кабмін передав Мінстратегпрому Криворізький ГЗК окислених руд

Кабмін передав Мінстратегпрому Криворізький ГЗК окислених руд

Кабінет Міністрів України передав цілісний майновий комплекс державного підприємства «Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального окислених руд» (КГЗКОР) зі сфери управління Міністерства економіки до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.
Це рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.
У пояснювальній записці до постанови зазначено, що вказане підприємство виступає єдиним виробником послуг з водопостачання та водовідведення для м. Долинська Кіровоградської області. Крім того, є необхідність продовжити роботи із забезпечення стійкого стану греблі з метою уникнути руйнування та затоплення 5 населених пунктів.
Згідно зі звітом віцепрем’єрміністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, КГЗКОРу в першому півріччі виділили з держбюджету 11,925 млн грн. Фінансування на 2021 рік для підприємства передбачено в розмірі 23,85 млн грн.
КГЗКОР проєктували для видобутку й переробки окисленої залізної руди з наявних відвалів Криворізького басейну з використанням передових сучасних технологій, і планували зробити одним з провідних постачальників залізорудного концентрату на внутрішній ринок України й на експорт.
Будівництво комбінату почалося ще в 1985 році як спільний проєкт СРСР, Румунії, Словаччини та інших країн. У 2007 році Румунія та Словаччина, основні партнери з будівництва, відмовилися від участі в проєкті та висловили бажання повернути свої інвестиції.
Як повідомляв раніше «Інтерфакс-Україна», посилаючись на дані ФДМ, заборгованість України за КГЗКОРом станом на 1 січня 2007 року перед Румунією становила $353 млн, Словаччиною – $115,1 млн, Болгарією – $1,4 млн, Німеччиною – $47,34 млн. Загальна заборгованість – $517,43 млн.
Загальний обсяг інвестицій, необхідних для завершення будівництва і введення в експлуатацію КГЗКОРу, за попередніми даними, тоді оцінювався у $800 млн.

Главная